Massage & Reiki behandelingen

Je lichaam is de beste vertaling van hoe het met je gaat.

De kracht van de liefdevolle volledige aanraking:

Je lichaam is de beste vertaling van hoe het met je gaat. Iedere massage is een nieuwe ontmoeting van jou en mij en van mijn handen met dat wat jou lichaam aan mijn handen vertellen. Dit klinkt mogelijk een beetje hocus- pocus, maar dat is het niet. Het is gewoon het afstemmen en focussen van mij op wat mijn handen voelen als zij jouw huid en lichaam aanraken.

Je lichaam is een hele duidelijke boodschapper, als het gaat om het laten “zien” van spanningen, pijn of blokkades van alle lagen van jou zijn, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Tijdens een massage wordt dan ook in principe het hele lijf, inclusief hoofd, armen, handen, benen en voeten gemasseerd en niet alleen de plek/plekken waar je klachten hebt.

Door liefdevol en met aandacht het lichaam aan te raken en te masseren, kan het deze stress loslaten. Hierbij ontspant niet alleen je fysieke lijf (spieren en huid) maar ook in je hoofd wordt het rustiger (mentaal), komt er in je buik weer ruimte voor je gevoel (emotioneel) en zul je meer rust en ontspanning in jezelf voelen (spiritueel). Dat is de kracht van de liefdevolle volledige aanraking.

Ik ben opgeleid in de Holistisch Energetische massage en in de Lomo-Lomi (Hawaiiaanse healing).
In de massages maak ik gebruik van natuurlijke oliën, al dan niet aangevuld met etherische oliën.

Lomi – Lomi

Laat de golven van de zee over je lichaam dansen.

Lomi-Lomi is een massagevorm uit het Hawaiiaans Sjamanisme, waarin alle lagen van je Zijn (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) aangeraakt kunnen worden. Tijdens de massage nemen we helende intenties mee. Kenmerkend voor deze massage is de volledige liefdevolle aanraking, ook wel the loving touch genoemd. Daarnaast zijn het de lange strijkingen die jou helpen om je te verbinden met je hele lichaam. Een Lomi-Lomi massage is een reis die je maakt, waarbij je weer in jezelf thuis kunt komen. Iedere Lomi-Lomi massage is een unieke reis, waarbij jij mag ervaren wat je op dat moment op een diepere laag wilt ervaren. Naast een heerlijke diepe ontspanning, kun je ook heling ervaren. 

De intuïtieve Massage:

Deze Massage is een Holistisch Energetische Intuïtieve massage, die op alle lagen doorwerkt (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). De massage is een combinatie van verschillende massage technieken (strelen, wiegen, schudden, pulsen, kneden) gecombineerd met de energetische healing van Reiki. Ik werk intuïtief, dat wil zeggen dat ik mij tijdens de behandeling afstem op wat jij nodig hebt, door te voelen wat jou lichaam aan mijn handen vertelt. Dat is de afstemming die ik tijdens de massage maak met jouw lichaam. Zit er op een plek meer spanning, dan zal ik daar in de massage meer aandacht aan geven.

Deze massage duurt 1 tot 1,5 uur.
Een intuïtieve massage kan ook gericht zijn op een deel van het lichaam, dan duurt de massage ongeveer 30 minuten.

Reiki-behandeling:

Je hebt het vast al eens meegemaakt: Je hebt hoofdpijn en iemand legt zijn/haar hand op je hoofd en de pijn vermindert. Het is wetenschappelijk bewezen dat uit onze handen een natuurlijke levensenergie stroomt die pijn vermindert of zelfs helemaal oplost maar met Reiki kan je nog veel meer! 

Dat is Reiki! Reiki is een energetische therapie en valt onder de alternatieve geneeswijzen. De term Reiki bestaat uit twee Japanse tekens. Kanji (Rei) wat geest of ziel betekent en ki wat energie of levenskracht betekent. 
Een Reiki behandeling is een puur energetische behandeling. Reiki is een universele energie, die via mijn handen aan jouw wordt door gegeven. Dit gebeurd door mijn handen op verschillende plekken op of boven jouw lichaam te leggen/te houden. Het is dus niet mijn energie. Ik genees jou ook niet, dat doe jezelf. Jij krijgt de energie die jij nodig hebt om weer in balans te komen. Mijn handen zijn eigenlijk niet meer dan een doorgeefluik.

Bij een Reiki- behandeling, zit of lig je met je ogen dicht, terwijl ik mijn handen op verschillende plekken op je lichaam leg of boven je lichaam houdt (bijv. bij brandwonden). 

Een volledige Reiki- behandeling duurt ongeveer 1 – 1,5 uur.
Een Reiki behandeling kan ook gericht zijn op een deel van het lichaam, dan duurt de behandeling ongeveer 30 minuten.

Na afloop:

Aan het eind van de behandeling, krijg je de tijd om rustig bij te komenDaarna bespreken we kort wat je ervaren hebt en of een volgende behandeling wenselijk/nodig is.