Biografie

Ilona Stevens:

Welkom op mijn site van De verReiking.

Wie ben ik, een korte bio:

In 1964 geboren en getogen in Nijmegen, als 4 de en jongste kind in het gezin. De eerste 10 jaar aan de voet van de St. Stevenstoren en de Waal gewoond. In de latere jaren verhuisd naar dorpen in de omgeving van Nijmegen. Moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen en twee lange relaties gehad. In 2020 verhuisd naar Zutphen waar ik weer vlak bij ’t water, de rivier de IJssel.

Mijn spirituele pad:

Op jonge leeftijd was ik al gefascineerd door het leven. Vooral de ontwikkeling en groei die wij als mens doormaken gewoon door het leven te leven. Diep in mij was er een “weten” dat er meer is tussen hemel en aarde. Al in mijn vroege puberteit was er het verlangen om kennis te nemen van allerlei zaken die tegenwoordig onder het begrip “spiritualiteit” vallen. 

Astrologie en tarot was het eerste wat mij aantrok. Verschillende opgelopen blauwe plekken en littekens in het gezin waar ik groot werd, maakte dat ik rond mijn 18e al enkele energetische behandelingen onderging en mijn eerste aura-reading kreeg.

Op 25 jarige leeftijd kwam ik in contact met de esoterische psychologie en vanaf dat moment was de vraag “wat heb ik te leren in dit leven” voor mij even wezenlijk als ademhalen. Persoonlijke ontwikkeling en groei zijn sindsdien een deel van mijn leven en van mijn Zijn, mijn spirituele pad.

Op 28 jarige leeftijd heb ik mijn eerste Reiki- inwijding en mijn eerste prille ervaringen met het geven van energetische healings. Toen ik enkele jaren later moeder werd, is het spirituele pad naar de achtergrond geraakt, alhoewel het nooit helemaal weg was uit mijn leven. Het blijven ontwikkelen en groeien als mens/als ziel bleef altijd aanwezig. Het opvoeden van mijn kinderen, een scheiding, een nieuwe relatie en andere persoonlijke live-events maakte dat ik eerst mijn eigen interne proces te doorlopen had, voordat ik opnieuw naar buiten kon treden.

Praktijk De verReiking:

Nu vele jaren verder is het tijd voor mijn eigen praktijk De VerReiking. Tijd om jou te kunnen/mogen ondersteunen in jouw proces van groei & ontwikkelen, van helen en in jouw eigen kracht te (gaan) staan. Door Holistische Energetische Intuïtieve (HEI-)massages, Lomi-Lomi massages, Reiki behandelingen en coaching. De kracht van de volledige, liefdevolle aanraking en aandacht is helend op alle niveaus van ons mens zijn te weten, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel/energetisch. Juist de aanraking in een veilige en liefdevolle omgeving, afgestemd op wat jouw lichaam aan mijn handen vertelt, maakt dat alles er mag zijn, Jij er helemaal mag zijn.

Zonder woorden, ervaren wat er in jouw lichaam gebeurd, waar voelt het lichaam zacht en ontspannen, waar zitten energetische blokkades, zitten spieren vast of is er een pijnlijke plek. Welke gevoelens/emoties zijn er die gevoeld of juist niet gevoeld willen worden. Welke gedachten gaan door je hoofd en dwalen ook weer weg. Welke dromen, wensen, verlangens komen naar boven. Wat mag weg gemasseerd worden en liefdevol worden losgelaten, wat wil je aan nieuwe ontdekkingen en ervaringen meenemen.

Voor mij is het een verrijking (VerReiking) om puur, zonder (teveel) tekst en uitleg, zonder onze eigen verhalen, in verbinding met jou te kunnen en mogen komen. Door het contact van mijn handen op jouw huid, door mij (energetisch) af te stemmen op wat jou lichaam mijn handen laat voelen, vertelt. Waardoor mijn handen als vanzelf naar die plekken van jou lijf/lichaam gaan die het nodig hebben om liefdevol en energetisch aangeraakt, gemasseerd en gevoed te worden.

Naast deze massages, zijn workshops, stilte wandelingen, kaartleggingen of een “goed gesprek” ook mogelijk. Evenals aparte Reiki behandelingen en intuïtieve massages. Alles gericht op wie jij bent, op jouw groei & ontwikkeling in het leven, op er kunnen en mogen zijn.

Mijn eigen ervaring maakt, dat ik geloof in de kracht en de helende werking van de liefdevolle aandacht voor jezelf en het liefdevol omgaan met wie je bent en alles wat je wilt leren in dit leven.

Opleidingen

HBO¹ en post-HBO opleidingen gevolgd en tot december 2020 in de zorgsector gewerkt, eerst als Verpleegkundige-psychiatrie, daarna als manager en kwaliteitsadviseur/ auditor. In de tussentijd verschillende opleiding en cursussen gevolgd op het gebied van massages, Reiki inwijdingen en coaching.

  • Opleiding Holistisch Energetisch masseur
  • Opleiding voor Lomi-Lomi Hawaians Healing
  • Masterclass : E-motion L – release
  • Enkele korte cursussen:
    • Lomi-Lomi stoelmassage, Chakra- massage, EFT tapping en een introductie training NLP.

Tot slot:

Als een beetje vreemde eend in het geheel, blijft het vakgebied van kwaliteitsmanagement en auditeren, (waar ik jaren mijn brood mee heb verdiend) eveneens voor mij inspirerend als het gaat om een continue proces van groei en ontwikkeling, beter bekend als het continue verbeteren.

Voor mij is het een verrijking (VerReiking) om op deze twee verschillende levels te kunnen en mogen werken. Voor jou is mijn aanbod mogelijk een verrijking/verReiking in jou leven.

Liefdevolle hart-groet, Ilona

¹ Docenten opleiding Dramatische Vorming; HBO-V duaal (psychiatrie)